Suzanne Vermeer was Paul Goeken

FaceBook  Twitter
Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

De vorige week overleden schrijver Paul Goeken zat achter het pseudoniem Suzanne Vermeer, een van de meeste succesvolste thrillerschrijvers van de laatste jaren. Dat heeft zijn uitgeverij vandaag bekend gemaakt.

Onder die naam verschenen vanaf 2006 vijf zogeheten ‘vakantiethrillers’, een genre dat verzonnen werd door Goeken en zijn uitgeverij. All inclusive, de eerste, verkocht 17.000 exemplaren. Cruise, de vierde, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit jaar verscheen Bella Italia, momenteel nummer 2 in de Bestseller 60 en er staat nog een boek gepland voor 2012.

In september van vorig jaar ‘onthulde’ Ernest van der Kwast dat hij achter het pseudoniem Suzanne Vermeer zat. Een sensatie leek op handen omdat Van der Kwast daarmee tweemaal genomineerd zou zijn voor de NS Publieksprijs (ook met zijn eigen Mama Tandoori). Later gaf hij toe dat het een stunt was geweest.

Op crimezone.nl staat een prachtig artikel over Goeken, onder meer over hoe hij ertoe kwam onder het pseudoniem te gaan schrijven.